Alan Grice tar sin design och produktion till en högre nivå med Staircon från Elecosoft | Staircon
 
 
 
 
Staircon
 

Referens

Alan Grice tar sin design och produktion till en högre nivå med Staircon från Elecosoft

Med mjukvaran Staircon kombinerar nu Snickeriföretaget Alan Grice ett halvt sekels kunskap och hantverk med modern design och produktionsteknik vilket förbättrat kundrelationer och tagit trapptillverkningskapaciteten till en helt ny nivå.

Customer GL Joinery - Staircase 5

 

Det familjeägda företaget Alan Grice har med traditionell verkstadsteknik tillverkat trätrappor och skräddarsydda snickerier i mer än 40 år från sitt huvudkontor i Lancashire, Storbritannien. Men för 3 år sedan bestämde de sig för att modernisera sin produktion och effektivisera sin process.

Att investera i en HOMAG 5-axlig CNC-maskin tillsammans med programvaran Staircon från Elecosoft har fört företagets design- och tillverkningskapacitet in i 2000-talet.

Sedan dess har Alan Grice kunnat ta sig an ambitiösa, värdefulla projekt som tidigare låg utanför företagets räckvidd, utan att kompromissa med vare sig produktkvalitet eller vinstmarginal.

Skräddarsydda mönster och precisionshantverk

Efter att ha nått ett högt ansett rykte genom att tillverka trappor för stora bostadsutvecklare, flyttade Alan Grice bort från massproduktion efter lågkonjunkturen 2008. Företaget fokuserar nu på nyckelfärdiga projekt för privata entreprenörer, nya husbyggare och familjer som bygger ut eller renoverar sina hem.

”Vi tvingades till skräddarsydda uppdrag när den kommersiella bostadsmarknaden torkade ut. Men vi insåg snabbt att vi föredrog den här typen av arbeten, säger Jason Grice, företagsdirektör på Alan Grice. ”Vi är stolta över att leverera en hög standard på arbetet och vi ville inte pressas för att sänka kostnaderna eller hålla oss till minimikrav för material längre.”

Varje trappdesign ritades för hand vid denna tidpunkt och hela processen hanterades på papper, med prissättning som beräknades med hjälp av en Excel-kalkyl. Allteftersom företaget utvecklades ville Alan Grice ha ett snabbt, pålitligt och korrekt sätt att förverkliga kunders vision genom precisionshantverk.

”När du ritar mönster för hand är finns alltid risken för egna tolkning i verkstaden. Vi ville ta bort den otydligheten, så att våra kunder kunde se exakt vad de fick, innan deras trappa gick i produktion ”, förklarar Jason.

Investering för framtiden

För att uppdatera sin design- och tillverkningsverksamhet investerade Alan Grice i en HOMAG CENTATEQ P-300 5-axlig CNC-maskin och Staircon CAD/CAM-programvara 2018.

”Det var ett djärvt drag för oss att investera i en 5-axlig maskin som vår första CNC, men vi ville ha något som skulle tjäna vår verksamhet under lång tid. Och vi hade exakt samma tanke när vi valde mjukvaran Staircon”, säger Jason.

”Vi tittade på några mjukvaruföretag, men Elecosoft med sin programvara Staircon var den som utmärkte sig. Det var verkligen användarvänligt och det kunde leverera det långsiktiga värde vi behövde för att växa under de närmaste 15-20 åren. ”

Ger kunderna en tydlig bild

Till ovanligheten hör att Alan Grice -teamet började använda Staircon flera månader innan dess CNC-maskin levererades. Med hjälp av programmets designfunktioner kunde teamet nu enkelt visualisera och tydligt visualisera designen till kunderna.

”Vår personal var snabb att omfamna Staircon. Det fanns inget motstånd, trots att vi hade gjort saker på det gamla sättet i så många år, men att det gick så smidigt beror på att mjukvaran är så imponerande, ”berömmer Jason.

”De visuella funktionerna hos Staircon är otroliga. Vi kan skapa 3D -bilder och snurra runt dem för att visa kunden hur deras trappa kommer att se ut från alla vinklar. De gör att de vet exakt vad de får. ”

Trappar upp sin design

Förutom att imponera på kunder har Staircons digitala designfunktioner gjort det möjligt för Alan Grice att bli mer ambitiös i de projekt som företaget tar sig an.

”Att med traditionella metoder hantera de jobb vi för närvarande gör och inom dagens tidsramar hade varit oerhört svårt. Staircon har gjort en enormt stor skillnad för oss; vi kan nu väldigt snabbt ge ett förslag när det kommer en ny förfrågan som tidigare hade varit svår och tidskrävande att ta fram. ”

Implementeringen av CAD/CAM-teknik har också gett teamet möjlighet att hantera nästan alla delar av snickeriprocessen internt, och använder endast tredjepartsleverantörer för stål- och glasbehov. Som ett resultat kan produktionsändringar göras och ersättningskomponenter skapas mycket snabbt, vilket minskar problem vid installationen.

”Vi behöver inte lita på partners eller leveransföretag; vi kan själva tillverka och lämnade på plats samma eller nästa dag”, säger Jason.

 

Arbetar tillsammans för att förnya snickerier

Genom att starta med design och sedan utforska Staircons CAM -funktioner har gett företaget en djup kunskap om programvaran, som den fortsätter att fördjupa i samarbete med Staircon-supportteam.

”Att programvaran är i ständig utveckling är bra för oss användare. Elecosoft är inte ett av de företag som bara säger förlåt, det kan inte vår programvara göra, säger Jason. ”Om vi ​​har svårt att göra något kommer supportteamet att hjälpa oss att komma runt det, och lämna informationen vidare till Staircons utvecklare för framtida förbättringar. Oftare ser vi att en funktion som löser problemet finns med i nästa uppdatering.

”Det är ett symbiotiskt förhållande, och de uppgraderingar vi samarbetar med gör att vi kan växla upp vår verksamhet.”

Materiella resultat och ROI

Sedan ombordstigning av Staircon och CNC-maskinen har Alan Grice förbättrat sina servicefunktioner avsevärt. Företaget kan nu:

  • Producerar dubbelt så många trappor jämfört med dess tidigare manuella tillvägagångssätt. ”Vi tillverkar inte bara fler trappor; Vi tar oss an större och mer komplicerade projekt, säger Jason.
  • Hantera operativa omkostnader eftersom organisationen bara har behövt anställa ytterligare två anställda trots fördubblad arbetsbörda, och verksamheten är fortfarande baserad i den ursprungliga verkstaden.
  • Reducerar designtiden betydligt även vid komplexa projekt. Till exempel kan jobb som tidigare hade tagit tre timmar att designa och prissätta nu slutföras på mindre än 30 minuter.
  • Förbättra kundnöjdheten och öka hänvisningarna. Nästan alla förfrågningar Alan Grices nu får kommer utifrån rekommendationerna ”från mun till mun”, och företaget har självförtroendet att ta till sig detaljerade förfrågningar. ”Många människor ger oss en bild de har sett online, utan att tänka på de praktiska kraven”, konstaterar Jason. ”Vi kan använda Staircon för att återskapa den bilden och se till att den uppfyller byggnadens efterlevnad innan kunden ger sitt godkännande.”
  • Välj det bästa, uppnå merAlan Grice -teamet kommer att fortsätta att arbeta nära Elecosofts Staircon-team för att utveckla sin användning av programvaran, med prisintegrering som nästa steg på listan. Företagets mål nummer ett är dock detsamma: att fortsätta flytta fram gränserna för trappdesign och tillverkning.”När det gäller oss har vi CNC-världens Mercedes-Benz och mjukvaruvärldens Mercedes-Benz, och jag har ingen avsikt att någonsin byta Staircon”, avslutar Jason. ”Vi vill fortsätta använda det för att göra mer unika och ambitiösa arbeten.”Framtidssäker trappdesign och produktion. Boka en gratis demo för att utforska Staircon av Elecosoft.

Framtidssäker din trappdesign och produktion. Boka en gratis demo för att utforska Staircon av Elecosoft.

 
Print this page
 
Följ oss

Facebook

En försmak av framtidens Staircon

För att göra våra kunders affär så effektiv, produktiv och lönsam som möjligt utvecklar vi ständigt vår programvara Staircon för trappdesign och tillverkning. Vi har just nu ett stort fokus […]

 
 
 
https://www.staircon.com/sv https://www.staircon.com/wp/wp-content/themes/staircontema